SHARE

“Uskrs je blagdan novog stvaranja. Isus je uskrsnuo i više ne umire. Otvorio je vrata novom životu koji ne poznaje više ni bolest ni smrt! Uzdigao je čovjeka do Boga.
Stoga, dragi vjernici, oživimo vjeru u uskrloga Krista i osvojit ćemo mjesto u nebu i u kraljevstvu Božjem. Jer, otvorila se nova stranica našega spasenja. Stvaranje je postalo veće i šire. Uskrs je dan novog stvaranja svijeta.
Na Uskrs, ujutro prvog dana u tjednu, Bog je ponovno rekao: Neka bude svjetlost! Nakon noći Maslinske gore, pomrčine sunca tijekom muke i smrti Isusove, noći ukopa, sada je ponovno prvi dan – započinje novo stvaranje. Neka bude svjetlost!, reče Bog, i svjetlost bi! Isus je uskrsnuo iz groba. Život je jači od smrti. Dobro je jače od zla. Ljubav je jača od mržnje. Istina je jača od laži. Mrak prošlih dana je raspršen u trenutku kada je Isus uskrsnuo iz groba i postaje, On sam, sama Božja svjetlost!
Međutim, to se ne odnosi samo na Njega i ne odnosi se samo na tminu onih dana: uskrsnućem Isusovim svjetlost je nanovo stvorena. On nas vodi sa sobom u novi život uskrsnuća i pobjeđuje svaki oblik mraka. On je novi Božji dan koje vrijedi za sve nas.
Dok vam čestitam Uskrs, molimo Gospodina da u ovom času iskusimo radost Njegova svjetla te da i mi postanemo njegovi lučonoše, kako bi preko Crkve sjaj Kristova lika ušao u svijet, vaš župnik fra Nikola.

ŽUPNI LIST BROJ 18.pdf

 

Arhivu župnih listova možete vidjeti klikom na sljedeću poveznicu